Persienner i Stockholm

 

Många alternativ när du köper persienner genom oss!

Vi erbjuder en lång rad produkter som kan anpassas för de allra flesta situationer. Våra aluminiumpersienner går exempelvis att få i tre olika storlekar. Lamellerna kan vara 25 mm, 35 mm eller 50 mm breda.

Persiennerna manövrerars med polyesterlina och har en vridstång av glasklar plast eller lackerat stål. Det går också att få vissa modeller med motorstyrning. Maxbredden är 4 meter, maxhöjden 3 meter och den maximala ytan är 12 kvadratmeter.

För att vi ska kunna ta fram rätt produkt och en korrekt offert på dina persienner i Stockholm ber vi dig att mejla in höjd och bredd på det fönsterglas där de ska sitta, eller ringa oss för svar direkt. 

Mellanglaspersienner

Persienner som placeras mellan glasen i två- eller treglasfönster är den i särklass vanligaste varianten här i Sverige.

Mellanglaspersienner finns i både horisontellt och vertikalt utförande, varav de horisontella är överlägset mest vanliga. Materialet kan vara PVC, aluminium eller trä.

Framförallt är det relativt enkla persienner med aluminiumlameller som monteras mellan fönsterbågarna. Man manövrerar persiennerna med ett enkelt handgrepp via ett snöre eller en ledstång.

Vanligast är vita lameller, men det går även att välja en annan färg i dekorationssyfte eller för att helt enkelt sticka ut.

Jämfört med frihängande persienner är mellanglaspersienner mer krävande att montera, men det är inte svårare än att de flesta klarar det på egen hand. Kontakta oss om du behöver hjälp att montera persiennerna i Stockholm samt Stor-Stockholm.

Fördelen med frihängande persienner är att de är enkla att montera. Den här typen av persienn finns i flera utföranden. Som namnet antyder placeras den frihängande inte mellan glasen som mellanglaspersienner utan hängs utanför. Den kan ändå hållas på plats med hjälp av skenor eller hänga helt fritt.

Det finns både för- och nackdelar med den här sortens persienn. Fördelen är att det går snabbt att montera, men de behöver också dammas och torkas med jämna mellanrum på grund av sin utanpåliggande placering.

Lamellerna är vanligtvis gjorda av aluminium, men det finns också varianter i trä som dekorerar fönstren på ett trevligt sätt. Dessutom kan lamellerna konstrueras på olika sätt, exempelvis med perforeringar som släpper igenom ljus utan att blända.

Lamellstorleken på frihängande persienner kan av uppenbara skäl varieras mer än motsvarande mellanglaspersienn.

 

Persienner behöver inte bara fylla en praktisk funktion utan kan även fungera som en snygg inredningsdetalj.

Interiörpersienner är ofta liktydigt med träpersienner eftersom trä brukar vara förstahandsvalet för den som är ute efter estetiskt tilltalande persienner. Skillnaden gäller emellertid mer än bara materialvalet. För det mesta använder man bredare lameller för träpersienner, ofta 50 mm. Träpersienner är trots allt tänkta att synas.

Det annorlunda utförandet innebär att träpersienner som regel är frihängande och inte integrerade som mellanglaspersienner. Det gör handhavande och rengöring enkelt och hjälper även till att förenkla installationen.

Träpersienner passar utmärkt i de allra flesta miljöer – de gör sig särskilt väl i privatbostäder, men kan även med fördel användas i offentliga lokaler.

Något man behöver ha i åtanke är däremot att den här typen av persienner är mer utsatta eftersom de hänger fritt och inte är tillverkade av metall. I fuktiga utrymmen som badrum kan det därför vara bättre med persienner i aluminium eller PVC.

Det finns ett stort antal varianter av träpersiennen, inklusive horisontella och vertikala modeller och många olika träslag att välja på.

 

 

Oavsett vilken typ av persienner du är ute efter, hör av dig till oss så hjälper vi dig!

 

 Tillbaks till produkter